More Website Templates @ TemplateMonster.com. December10, 2011!

Water

Hier in Nederland hoef je niet ver te zoeken naar water. Je hoeft de kraan maar open te draaien en het stroomt je tegemoet. Dat is in andere landen wel anders. Maar als je beseft dat er elke dag afvalwater wordt geloosd in de rivieren die ook voor ons drinkwater zorgen dan kun je je afvragen hoe lang dit nu nog zo is…

In dit project verdiepen leerlingen zich in kwaliteit en aanwezigheid van drinkwater, waterzuiveringsstation en de vervuiling van drinkwater.

Leerlingen ontwerpen een eigen filter systeem om drinkwater te zuiveren. Hiervoor worden verschillende reinigingstechnieken onderzocht, wordt de watervoorraad en de waterhuisvesting in Nederland bekeken en vergeleken met andere landen.

Uiteindelijk maken leerlingen zelf een filter dat ingezet kan worden bij het zuiveren van water in landen waar drinkwater niet makkelijk voorradig is. Maar één filter is natuurlijk niet genoeg. Een productielijntje in de klas zorgt er voor dat leerlingen ervaring opdoen met het seriematig produceren van apparaten.